Haz

Dijitalleşmenin, hayatın her alanında kendini hissettirdiği bu dönemde Bakanlığımızca, anne babalardan sıklıkla gelen sorulara yanıt verebilmek için iki yeni kılavuz hazırladık.

Şbt

Mili Eğitim Bakanlığı deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili el kitabı hazırladı.

Ock

Türk Kızılay tarafından küresel düzeyde geliştirilmiş olan Afet ve İlk Yardım konularını içeren ve herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek olan mobil uygulama geliştirilmiştir.

Şbt

OKUL SAĞLIĞI HİZMETLERİ: T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile T.C. Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü kapsamında; okul çevresi dâhil sağlığı olumsuz olarak etkileyen her türlü etmenin denetimi ile okulda çalışanların ve öğrencilerin sağlıklarının en üst düzeye çıkarılmasını amaçlar.

Şbt

Mehmet Âkif Ersoy, 1873 yılının Aralık ayında, İstanbul'un (Fatih) Sarıgüzel semtinde doğdu. Babası, Mehmet Tahir Efendi, oğluna ebced hesabıyla doğum tarihini belirten "Ragif" adını verdi (hicri 1290) ve vefatına kadar onu bu adla çağırdı. Ancak bu isim, yaygın olmadığı ve güç söylendiği için annesi ve yakın çevresi, daha bilinen bir ad olan  "Âkif"i kullandılar.