Eski ismi Mutlular Gaziosmanpaşa İlkokulu olan Okulumuz Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Merkeze bağlı Çeltik Köyü´ne ait topraklar üzerinde parsellenip satılan arsalar ve tarlalar üzerinde TOKAT,YOZGAT,ERZURUM illerinden gelip buraya yerleşim kurup mahalle oluşturduğu bölgede ilk defa geçici olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kirasını ödediği binada 26/09/1963 yılında 86 erkek 82 kız öğrenci ile eğitim-öğretime açılmıştır. Mahallemizde bu geçici okul açılmadan önce öğrencilerimiz 3 km uzakta bulunan Çeltik köyü İlkokulu ile 1,5 km uzaklıktaki Hürriyet İlkokulu´na devam etmişlerdir. Bu zor şartlardan dolayı mahalle halkımız kendi imkanları ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün onayları ile Bekir GENCAN´a ait binayı tamamlayıp okul haline getirmiş, İl Milli Eğitim Müdürümüz M. Necmi YAZICIOĞLU ve valiliğin onay ve emirleri ile kayıtlar yapılıp okul geçici binada 168 öğrenci ile 5 yıllık İlkokul olarak eğitim-öğretime başlamıştır.
Bu geçici binada öğrenci sayısına cevap verememiş, kira ödemeleri zorlaşmış, mahallemiz halkı tarafından Tokat Zile Çeltik Köyü´nden Arif oğlu 1932 doğumlu hayırsever temsilci seçilmiş, Milli Eğitim Müdürlüğü´ne okul ihtiyacını bildirmek, okul yeri bulmak, gerekli girişimleri sürdürmek üzere temsilci seçilmiştir. Ferhat TEKGÖZ´ün girişimleri ile Milli Eğitim Müdürümüz davet edilmiş, 13 Kasım 1984 tarihinde bizzat gelerek yer incelemesi yapılıp mahallenin güneyinde bulunan Paşa Çiftliği´nden okul yeri için istimlak kararı verilmiş, okul binamız 6 derslikli, iki idari odası, bir öğretmen odası; ısınma şekli sobalı, bahçesinde tek kat lojman yapılarak Bakanlığımız tarafından tamamlanmış, 1986-1987 eğitim-öğretim yılında 254 öğrenci ile faaliyete geçmiş olup öğrencilerimiz zor şartlardan kurtarılmıştır. Halkımızın büyük çoğunluğunun Tokatlı olması ve Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa´nın da Tokatlı olmasından dolayı okulumuzun adı Mutlular Gaziosmanpaşa İlkokulu olmuştur. Okulumuzun eğitim-öğretimi devam ederken mezun öğrencilerin sorunları yine aynı şekilde devam etmiştir. Ortaöğretim bulunmadığından öğrencilerin birçoğu eğitimine devam edememiştir. Öğrenci yerleştirme komisyonunca alınan karar gereği, öğrenciler Yunuseli Hacı Naciye Kanalıcı ve Mehmet Aker İlköğretim okuluna yönlendirme yapmış, uzaklık ve diğer yaşanan sorunlar nedeniyle öğrencilerin çoğu okulu yarıda bırakmak zorunda kalmış ya da hiç başlamamışlardır. Bunun üzerine gerekli yazışmalar yapılarak 1995-1996 eğitim-öğretim yılında 6. sınıfa öğrenci kaydı yapılarak 3 kadrolu dal öğretmeni ile 8 yıl zorunluluk yasasıyla İlköğretim olarak başlamıştır. 1997-1998 eğitim-öğretim yılında 2. kat yapılarak derslik sayısı 11´e yükseltilmiş, 1 laboratuarımız, 1 öğretmen odası, 1 idari odası daha ilave edilmiştir. 2. katın yapılmasıyla birlikte ısınma şekli kalorifere dönüşmüştür. 8 yıllık zorunlu eğitim yapılmak üzere 235 kayıtlı öğrenci, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 memur, 1 hizmetli, 18 kadrolu öğretmeni ile eğitim-öğretime devam edilmiştir. Osmangazi Belediyesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde çevre duvarı ve demirleri yaptırılmıştır. Büyükşehir Belediyesi bahçe asfaltını yaptırmış, çevre ağaçlandırılmış; masa, sıra, fen laboratuarı malzemeleri, Atatürk büstü ve köşesi tamamlanmıştır. Bu gelişmelerle birlikte öğrencilerimizin başarısı artmış, bir üst öğrenime devam edenlerin sayısı yükselmiştir.
2016 yılı Eylül ayında yapılan yeni binaya taşınan mevcut okulla birlikte halen içinde bulunduğumuz bina boş kalmış, boş kalan bu binaya da halkın teveccühü ve isteği üzerine Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu adıyla okulumuz açılmıştır. 2016/2017 Eğitim Öğretim yılında ilk kez öğrenci kaydı yapılan okulumuzda 10 derslik olup diğer sosyal alanlar mevcuttur. Bunun yanında 1 adet kütüphane, 1 adet rehberlik servisi, 1 adet okul aile birliği odası, 1 adet kantin mevcuttur. Okulumuz, zemin kat ve birinci kat olarak inşa edilmiştir.