Kas

Millî Eğitim Bakanlığı EBA platformunda İçişleri Bakanlığının SİBERAY projesi kapsamında siber güvenliğe ilişkin hazırlanan eğitici ve bilgilendirici içerikler gösterilmeye başlandı.

Kas

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kas

Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kısa film hazırladı.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik örnek soru kitapçıkları ve açıklamalar yayımlandı.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarıyı arttırmayı ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan Öğrenci ve Öğretmen Destek Sistemi'ni (ÖDS) hayata geçirdi.

Eyl

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaokul ve liselerde il, ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde zümreler ve ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince oluşturulacak konu soru dağılım tablolarına örnek teşkil edecek tablolar yayımladı.

Mrt

Deprem bölgesindeki öğrencilere şu ana kadar 200 bin kırtasiye setini ulaştırdıklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgeye gönderilecek 26 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynağın da yeniden basılarak dağıtımının başlatıldığını kaydetti.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Başarılı Örnekler Sergisi'nde dereceye giren projeler, Bakan Özer'in katılımıyla düzenlenen törende ödüllendirildi.

Tem

Matematik ve İngilizce öğretiminde eğlenceli ve günlük yaşamla ilişkili etkinlikler içeren yeni yaklaşımların kullanıldığı, yaz okulu programına uygun matematik ve İngilizce yaz okulu dergileri hazırlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz okulu dergilerinin tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin yararlanması için bugün yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinde elektronik ortamda da erişime açıldığını duyurdu.

Haz

05/06/2022 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere zengin içerikli kaynak desteği sunmak amacıyla, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 15 kitaplık destek seti e-kitap olarak meb.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr internet adresinde erişime açıldı.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitim kararı alınması üzerine eba.gov.tr ve EBA mobil uygulaması üzerinden hizmet sunan eğitim portalında yer alan içeriklere öğrencilerin erişim sağlayabilmesi için verilen aylık 3GB internet desteği artırılarak Turkcell ve Vodafone'da 6 GB'a, Türk Telekom'da ise 8 GB'a yükseltildi. Ayrıca Pttcel, Teknosacell, Bimcell ve Vestelcell kullanıcıları da EBA içeriklerine aylık 8 GB'a kadar ücretsiz erişim sağlayabilecekler.