Öğrenci Koçluğu Projesi

Katılımcı Öğretmen Sayısı

Katılımcı Öğrenci Sayısı

Projenin Gerekçesi

Öğrenci koçluğu uygulaması sayesinde öğrenci-öğretmen ilişkisi adeta bir yol arkadaşlığına dönüşürken öğrencilerin; hayatta karşılaştıkları problemleri çözme ve güçlüklerle baş etme, ilgi ve yeteneklerini bilme, kendini tanıma ve hedef belirleme, etkili ve düzenli çalışma yöntemlerini bilme, yüksek sınav kaygısını yenebilme yeterliliklerinde gelişme sağlanacaktır. Bu sistem; akademik başarıda, eğitim hedeflerinin yerine getirilmesinde, öğrenci problemlerinin çözümünde anahtar yöntemler sunar.

Projenin Amaçları

Okulumuz öğrencilerinin kendilerini tanıması, yeteneklerinin farkında olması, kendilerine hedef koyabilmesi ve hedeflerine ulaşması için yardımcı olunmasıdır

Projenin Uygulama Süreci

27.11.2023

Proje Yönetim Kurulu toplanarak görev dağılımı yapılacaktır.

28.11.2023

Okulumuz öğretmenleri ile toplantı yapılarak projenin işleyiş süreci belirlenecek, rehberlik servisi tarafından eğitim verilecektir.

01.12.2023

Proje Yönetim Kurulu tarafından öğrencilerin, öğretmenlere dağıtımı yapılacaktır.

07.12.2023

Rehberlik servisi tarafından okulumuz velilerine proje hakkında bilgilendirilecektir.

08.12.2023

Rehberlik servisi tarafından okulumuzdaki tüm öğrenciler proje hakkında bilgilendirilecektir.

12.12.2023

Öğretmenler, kendi öğrenci gruplarıyla ilk görüşmeleri yapacak, öğrencilerin ihtiyaçları belirlenecek, bireysel çalışma planları hazırlanacaktır.

10.12.2023

Koçluk çalışmaları aktif olarak başlatılacaktır.

07.06.2024

Koçluk çalışmaları sona erdirilecektir.

14.06.2024

Ders Yılı Sonu Öğretmenler Kurulu Toplantısında proje hakkında değerlendirme yapılacaktır.

Projeden Beklenen Sonuçlar

Öğrencilerin; hayatta karşılaştıkları problemleri çözme ve güçlüklerle baş etme, ilgi ve yeteneklerini bilme, kendini tanıma ve hedef belirleme, etkili ve düzenli çalışma yöntemlerini bilme, yüksek sınav kaygısını yenebilme yeterliliklerinde gelişme beklenmektedir.

07-09-2023

Yayın: 05.11.2021 - Güncelleme: 03.10.2023 13:07 - Görüntülenme: 208